Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 листопада 2018 р.

Владислав Атрошенко: Доглядати за відремонтованими парками та алеями потрібно так, щоб не нанести їм шкоду

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Комунальне підприємство "Зеленбуд" надає послуги по догляду, прибиранню, капітальному ремонту та реконструкції зелених насаджень в парках і скверах міста Чернігова. Працівники підприємства обслуговують майже 700 гектарів міської території. Про це повідомив керівник КП Роман Старіков сьогодні під час звіту на ранковій нараді у мерії.

Цього року працівниками підприємства по місту вже висаджено 340 дерев, планується - ще 682, у тому числі 200 по вул.Береговій під час толоки 10 листопада (бархат Амурський, горіх ведмежий, липа та дуб). Також на в’їзді в місто з київського напряму планується висадити 254 дубів. За сезон у місті видалено 1584 дерева, з них 1353 аварійних, розташованих на території парків та скверів міста, 103 аварійних на прибудинкових територіях, та 128 дерев, що заважали виконувати роботи з капітальних ремонтів і реконструкції міських об’єктів: наприклад, корінням вросли в асфальт дороги або виросли прямо над дошовідводною каналізацією. Висаджено також майже 4000 кущів, включаючи як поодинокі, так і живоплот.

Навесні клумби міста прикрашали шавлії, гіацинти, нарциси, тюльпани, що були висаджені минулої осені. А на осінь у місті вже висаджені 114,6 тис. цибулинних та дворічних квітів, що розквітнуть навесні 2019 року.

Металоконструкції з 742 термочашами на стовпах прикрашали цього року Красну площу, Вал, сквер ім.М.Попудренка, бульвар по пр-ту Миру, пр.Миру (Гомельський в’їзд, Силікатний завод), зелені зони біля Будинку Обрядів, вул.Пушкіна, перехрестя вул. Кільцевої та вул.Бєлова, перехрестя пр.Перемоги та вул.Міхнюка, площу Привокзальну, зелені зони по вул.Рокоссовського та 1-го Травня, Київський та Михайло-Коцюбинський в’їзди, парк ім.Богдана Хмельницького.


У травні на перехресті вулиць Шевченка-Гонча з’явилась нова декоративна клумба «Рояль», яку прикрасили сурфінії. На вул.Серьожнікова, Вузькому бульварі та по пр.Миру висаджені 98 катальп у спеціальні мобільні вазони.

Втім, впорядковані клумби дуже часто потерпають від громадян, які викопують кущі та квіти. Тому міський голова звернувся до мешканців міста з проханням не робити цього, адже підприємством висаджуються однорічні квіти, які не приживуться, якщо їх повторно пересадити.

За 9 місяців поточного року КП "Зеленбуд" виконувало роботи з капітального ремонту та реконструкції. Зокрема, зеленої зони по вул.Гетьмана Полуботка, де посіяно газонів на 620,5 м. Також завершені роботи у сквері ім. Б. Хмельницького, де висаджено 9 дерев липи та сливи, 41 кущ форзиції, дейції, чубушника та 64 куща троянд Флорібунда. 

Проведені роботи з відновлення клумб та зелених насаджень біля підземного переходу на перехресті пр.Мира та пр.Перемоги. На ділянках дороги вул.Гетьмана Полуботка, від пр.Миру до вул. Олега Міхнюка посіяний газон на 951,1 м. На бульварі по пр. Миру від вул. Преображенської до Красної площі (Алея героїв) обрізано 157 дерев, на 125 деревах вирізане сухе гілля, викорчувані 28 пнів, посіяно газонів на 20770 м, висаджені 332 кущі квітів хризантем та 1695 кущів спіреї, барбарису, ялівцю, самшиту.


КП "Зеленбуд" також веде облік порушень благоустрою по місту. За цей рік підприємствам усіх форм власності, юридичним та фізичним особам видано 511 дозволів (у 2017 р. – 449) на проведення земельних та ремонтно-будівельних робіт, пов’язаних з тимчасовим порушенням благоустрою міста.

За 9 місяців поточного року обстежений стан понад 12,8 тис. дерев (2017 – 8,1 тис.) за 1 516 адресами (2017 – 1 190), оформлені та видані 572 ордери (2017 - 488) на знесення 9 384 дерев (2017 – 4 342).


Роман Старіков також повідомив, що підприємство вже підготувало техніку для роботи у зимовий період. Як виявилось, працівники КП "Зеленбуд" у більшості випадків розчищають парки та алеї від снігу та льоду без застосування сольової суміші, із мінімальним механічним впливом.

Міський голова Владислав Атрошенко закликав під час прибирання та благоустрою міста - і працівників "Зеленбуду" і АТП-2528 - працювати обережно, щоб не зіпсувати нові відремонтовані та реконструйовані об'єкти у місті, не пошкоджуючи плитку, гранітні бордюри та об'єкти благоустрою.

Щодо планів на наступний рік, КП «Зеленбуд» облаштовуватиме частину скверу "Казка" у мікрорайоні Шерстянка біля фабрики первинної обробки вовни, деякі ділянки біля житлових будинків по вул.Рокоссовського. Здійснюватиме реконструкцію зеленої зони по вул.Незалежності (біля магазину «Велмарт») та прилеглої території КП «Міський палац культури». Озеленюватимуться також й інші ділянки міської території. Висаджуватимуть туї, сакури, листвениці европейські, горобини, клени, сливи розчепирені, верби яблуні декоративні, ялини, спірею японську, самшит, граб, форзиції та ін.

У КП «Зеленбуд» працює 160 працівників, серед яких 56 жінок та 94 чоловіки. Середня зарплата становить 6686 грн (з нарахуваннями), у працівників робітничого персоналу - 6057 грн.


Фінансові показники діяльності підприємства: план по доходам за 9 місяців 2018 року виконано на 93,5%, це на 66,3% (або на 10,6 млн грн) більше, ніж минулого року. 

Фактичні витрати підприємства скоротились та склали 89,9% від запланованого показника, а собівартість реалізованих послуг взагалі склала 86,6% від плану. Таке співвідношення виконання планових показників по доходам та витратам дозволило отримати гарний фінансовий результат: чистий прибуток за 9 місяців 2018 року складає 2 млн. 234 тис.грн (за відповідний період минулого року був отриманий прибуток 1 млн. 30 тис.грн). До міського бюджету було перераховано податків та інших платежів на загальну суму більше 8,6 млн грн. 


Міський голова Владислав Атрошенко учергове підкреслив, наскільки важливою для міста є робота працівників КП "Зеленбуд", та нагадав, що цього року підприємство відзначає 80-річчя створення.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!