Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 листопада 2018 р.

Владислав Атрошенко: Я найбільше зацікавлений, щоби відремонтовані дороги служили чернігівцям якомога довше

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

Як відомо, ще позаминулого року в Чернігові прийняли рішення взятися за ремонти міських доріг так, щоби за 10 років відремонтувати всі. Всього площа доріг у місті – 2,75 млн метрів квадратних, з них за 3 роки вже відремонтовано 800 тис. кв. м. Про незмінність наміру продовжувати ремонти доріг у тому ж темпі чернігівський міський голова публічно нагадує і зараз – зокрема, він говорив про це на міській нараді 6 листопада.

Важливо, що всі три роки місто Чернігів робить ставку саме на якісні ремонти доріг. На думку міського голови, він особисто зацікавлений, щоб дороги слугували якомога довше, адже всі претензії щодо їх якості містяни висловлюють саме йому. 

Владислав Атрошенко наголосив, що за таких умов він є і буде вимогливим до підрядників. Адже за якість ремонту доріг відповідають підрядні організації, і не тільки їх менеджери, а й власники і акціонери цих компаній (надають відповідний гарантійний лист).

У випадку неналежної якості пірядник за власний рахунок зобов'язаний виправити недоліки. І такі приклади вже були. Зокрема, минулого року підрядна організація саме так виправляла дефекти асфального покриття на вул. Шевченка.

На ремонти доріг витрачаються кошти з бюджету розвитку, який є альтернативою «бюджету проїдання». Як відомо, в Чернігові докладають зусиль для того, щоби кожного року максимально наповнювати бюджет розвитку і таким чином створювати фінансові можливості для трансформації міста в сучасне і життєздатне.

Якщо спершу місто оновило основні автомагістралі, починаючи з центру, то на наступний рік географія робіт розшириться. Зараз керівництво міста, профільні управління та депутати аналізують стан і навантаженість доріг, визначаючись із адресами робіт на наступний рік.

 



 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!