Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
13 листопада 2018 р.

Рада регіонального розвитку - про результати децентралізації та комунікацію столиці з громадами


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко взяв участь у сьомому засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка та за участі Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. Засідання відбулося 12 листопада у Києві. Від Чернігівщини на захід запрошували мерів міст, голів об'єднаних громад та депутатів різних рівнів, а також представників органів виконавчої влади.

На засіданні Ради регіонального розвитку обговорювалися ключові питання життєдіяльності регіонів, зокрема, завершення процесу децентралізації, масштабне реформування галузі освіти та медицини, нову якість управління на місцях.

На думку Чернігівського міського голови, громади наразі мають відповідні повноваження та фінансові можливості для розвитку.

- Дійсно перерозподіл державних коштів на місцеві бюджети з 2014 року зріс практично в 3 рази, - сказав міський голова. – Але разом з тим серйозно зросла й відповідальність.

Одним із прикладів, де, на думку Владислава Атрошенка, громади мають отримати державний фінансовий ресурс - це питання інфраструктури, у першу чергу, мережі у містах. Адже на прикладі міста Чернігова потреба у коштах для заміни всіх комунікацій, що відпрацювали свій термін, становить понад 30 мільярдів гривень.  


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!