Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 листопада 2018 р.

Відчуйте свою рідну землю, своє місто - Владислав Атрошенко студентам

+6
+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9

Сьогодні, 15 листопада, чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет вітали молодь із Міжнародним днем студента.

Звертаючись до молодих людей, міський голова побажав успіхів, цілеспрямованості, гарних оцінок, а також, щоб увесь проведений час в університетських стінах був цікавим. Міністерству, керівництву та викладацькому колективу міський голова побажав більше звертати увагу на залучення молоді до спеціальностей виробничої сфери, оскільки у більшості країн такі професії є престижними.

- Хотілося, щоб ви якнайвидше зрозуміли, що найголовніше – це відчуття своєї рідної землі. Багато свого часу я провів поза Черніговом, і тому зробив чіткий висновок, що матеріальне – не головне. Потрібен баланс – баланс духовного, матеріального та відчуття рідної землі. Тільки тоді людина є щасливою. Цей баланс також дає зрозуміти, що ти потрібен місту, де проживаєш, своїй Батьківщині, - з такою настановою звернувся Владислав Атрошенко до усіх студентів. – Бажаю вам якомога швидше знайти такий баланс.

На заході також вручені відзнаки переможцям конкурсу «Кращий студент ЧНТУ - 2018» у різних номінаціях. Зокрема, заступник міського голови Олександр Ломако вручив відзнаку у номінації «Громадський діяч» студентці Аліні Сірій. У вітальному слові він, зокрема, зазначив, що у роки студентства важливо не тільки навчання, яке займає близько 90% зусиль, але важливим є й отримання навиків комунікації та відстоювання своїх інтересів, організації проектів та заходів, які пов’язані з майбутньою професією.

- Все це зробить вас у майбутньому активними членами суспільства та більш пристосованими до життя. Ми знаємо багато випадків, коли студенти змінювали хід історії цілих країн або суспільств. Це було неодноразово і в нашій країні, - сказав Олександр Ломако та закликав більше брати участь у громадському житті університету та міста, тому що погляд молоді та активна участь у розбудові Чернігова дуже важлива для міської влади.

Як відомо, Міжнародний день студентів відзначається з 1941 року. На той час цей день був приурочений пам'яті про трагічні події в Чехії, що відбулися у жовтні 1939 року. В наші дні День Студента позиціонується не як траурний день пам'яті, а як свято молодості, жаги до життя та великих звершень. Адже саме студентство в усі часи в усіх країнах було активною, подекуди радикальною, рушійною силою. 

ЧНТУ – єдиний в Чернігівській області заклад вищої освіти (ЗВО), що має сертифікат якості щодо надання освітніх послуг згідно ДСТУ ISO 9001:2009. Університет має 52 угоди про співпрацю з іноземними вищими навчальними закладами та 6 угод з іноземними організаціями та підприємствами з 23-х країн світу. Актив студентської молоді та частина викладачів ЧНТУ об’єднані у громадську організацію «Чернігів Європейський».

Цього навчального року на перший курс денної форми навчання було зараховано 741 бакалавр, 834 магістри, 484 молодші спеціалісти, 22 аспіранти, 8 докторантів. Загалом, на різні ступені освіти, зараховано 2089 студентів денної форми навчання і 528 – заочної форми навчання. 






















Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!