Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
30 листопада 2018 р.

Прийнято нову Програму підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2019 рік


Фото № 1

Щороку громадські організації отримують із міського бюджету кошти на підтримку здійснення статутної діяльності. Йдеться про оплату комунальних послуг та енергоносіїв, сплату податку на землю, плати за оренду земельної ділянки та приміщень,оплату послуг із страхування приміщень та майна.

Програма підтримки громадських організацій міста Чернігова на 2019 рік, за яку проголосували депутати Чернігівської міської ради на сесії 29 листопада, спрямована на фінансову допомогу громадських організацій, які об'єднують інвалідів, дітей-інвалідів, ветеранів, учасників антитерористичної операції на сході країни, осіб хворих на цукровий діабет, багатодітних родин, осіб постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС та громадян, які потрапили у скрутні життєві обставини.

Мотивацація для прийняття Програми - громадські організації, які представлені у проекті рішення, мають значний авторитет серед населення, відкрито та прозоро, на безоплатній основі, здійснюють свою діяльність, чим допомагають місту зняти соціальну напругу та вирішити ряд нагальних потреб.

19 громадських організацій, що надали свої пропозиції для їх фінансової підтримки у 2019 році, отримають допомогу на суму 3,381 млн грн. Це на 481,3 тис. грн більше затвердженого показника фінансування видатків 2018 року через значне зростання вартості енергоносіїв та комунальних послуг.

Серед громадських організацій, які отримають допомогу із бюджету, міська організація ветеранів, міська організація Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), міська громадська організація “Союз інвалідів від трудового каліцтва та професійного захворювання”, філія громадської організації “Українська асоціація інвалідів АТО”, громадська організація “Союз ветеранів Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків”, міська громадська організація “Союз інвалідів Чорнобиля”, громадська організація сімей, в яких виховуються діти інваліди дитинства “Гіпократ”, міське громадське об’єднання інвалідів “ШАНС”, громадська організація інвалідів “Дорога до серця”, міська благодійна організація батьків і дітей інвалідів з дитинства “Логос”, організація “Товариство сприяння хворим цукровим діабетом”, Громадська організація “Чернігівська міська асоціація “Конкордія”, громадська організація “Центр медико-соціальної і фізичної реабілітації інвалідів з вадами фізичного розвитку “Інтеграція”, Громадська організація “Голос батьків”, організація Товариства Червоного Хреста України, благодійна організація “Аратта”, громадська організація “Дитячий фонд Чернігівщини”, громадська організація “Жіноча Волонтерська Сотня Самооборони Чернігівщини”, Чернігівський центр соціальної адаптації бездомних та безпритульних.

Передбачено, що наприкінці року громадські організації - учасники Програми звітують перед відділом звернень громадян міської ради про виконання ними заходів у відповідності до їх основної статутної діяльності. І такий звіт буде публічним.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!