Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
29 листопада 2018 р.

Програма сприяння та підтримки ОСББ та ЖКБ продовжена ще на 2 роки


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

У Чернігові діюча Програма сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК продовжена ще на два роки. Обсяг фінансування Програми з міського бюджету складає 18,6 млн грн, з них: на 2019 рік – 8,8 млн грн, на 2020 рік – 9,8 млн грн. Відповідне рішення затверджене на засіданні 36-ї сесії Чернігівської міської ради 7-го скликання сьогодні, 29 листопада.

Ця міська Програма надає можливість будинкам з ОСББ та ЖБК отримати співфінансування з міського бюджету на проведення капітальних ремонтів у своїх будинках. Співфінансування відбувається у пропорції 30/70: мешканці будинку за рахунок власних або залучених коштів вносять 30% вартості ремонту, 70% - з бюджету міста. Також існує можливість збільшення фінансування з міського бюджету до 15 тис. грн на одну квартиру, але при умові збереження пропорції співфінансування 70/30.

Депутати погодилися також змінити пропорцію фінансування, якщо строк експлуатації житлового будинку перевищує 50 років. Тоді фінансування робіт по капітальному ремонту здійснюватиметься у співвідношенні: 85% від загальної вартості робіт – кошти міського бюджету, 15% – кошти ОСББ (ЖБК). А якщо строк експлуатації будинку не перевищує 10 років, то фінансування капітальних ремонтів за рахунок коштів міського бюджету не буде здійснюватися.

Попередньо зміни до цієї Програми погоджувалися виконавчим комітетом Чернігівської міської ради й відповідні пропозиції надавалися безпосередньо представниками ОСББ. Зокрема, голова Ради Голів ОСББ при міському голові Максим Конашевич також запропонував передбачити можливість здійснювати капітальний ремонт внутрішньо-будинкових проїздів та малих архітектурних форм на прибудинковій території.

Як відомо, діючою Програмою вже скористалися 24 ОСББ, з них 17 - у 2016-2017 роках і 7 – з початку цього року. Бюджетні призначення на програму у поточному році - 7,875 млн грн, з яких 3,618 млн грн вже використані.

Для прикладу, у рамках Програми капітально ремонтувалися чотири житлових будинки, що належать до ОСББ «Світлий будинок». Як повідомив голова цього ОСББ Андрій Дмитерко, у цих будинках у місцях загального користування встановлені нові металопластикові вікна та двері, капітально відремонтована покрівля. Крім того, у двох будинках встановлені індивідуальні теплопункти. У наступному році керуюча компанія, яка обслуговує загалом 12 будинків, знову планує скористатися цією Програмою - для ремонту покрівлі, зміни комунікацій та встановлення теплопунктів.

Умови участі у Програмі – за посиланням або в Управлінні ЖКГ Чернігівської міської ради.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!