Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
19 грудня 2018 р.

Хто має звільняти дахи і тротуари від снігу та льоду? Нагадування правил


Фото № 1

Із настанням зими з її снігом та льодом - нагадуємо про правила, яких мають дотримуватися балансоутримувачі будівель, користувачі та власники приміщень у місті Чернігові.

Згідно пункту 1.1.8.6. Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень будинків, споруд, затвердженого наказом Державного Комітету України з питань житлово-комунального господарства № 150 від 10 серпня 2004 року, балансоутримувач зобов'язаний регулярно виконувати роботи по скиданню з дахів і покрівель снігу та льоду.

Відповідно до Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях Чернігова, - усі підприємці, власники магазинів, офісів та інших установ (суб'єкти благоустрою) зобов`язані прибирати дахи від бурульок, прилеглу до установ територію – від снігу та льоду. 

Дахи житлових багатоквартирних будинків від бурульок звільняють організації, що обслуговують житловий фонд (ОСББ, ОЖБК, ЖЕК і тд.). 

При снігопадах та ожеледиці суб’єкти благоустрою зобов’язані на територіях прибирання звільняти тротуари, сходи до будинків, установ, організацій, підземних переходів від снігу, льоду та посипати їх піском; своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки.

 Заготівля піску проводиться суб’єктом благоустрою до настання холодів. Вивезення снігу здійснюється у спеціально відведені місця, погоджені з управлінням житлово-комунального господарства та санітарно-епідеміологічною станцією.

За дотриманням благоустрою, забезпеченням чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Чернігова та вчасним звільненням покрівель будівель від бурульок слідкує відділ екологічної безпеки міста  комунальному підприємстві «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради.

У випадку фіксації загрозливих ситуацій, працівники КП «Муніципальна варта» видають приписи про необхідність проведення робіт з ліквідації виявлених витуацій. 

У випадку ж відсутності реакції на попередження складається протокол про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. І накладається штраф на громадян: від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1700 грн.)

 

За інф. КП «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!