Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 березня 2019 р.

Дороги в Чернігові активно ремонтуватимуть і цього року

+7
+4

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10

Три дорожніх кола з’являться цього року в Чернігові. Мова йде про облаштування на трьох незручних автовузлах міста кругового руху. Проведення таких робіт вже заплановане й наразі проводиться розроблення проектів.

Про це розповів керівник міського управління ЖКГ Ярослав Куц.

На перетині вулиць Князя Чорного, Ремісничої та Хлібопекарської – там досить незручний роз’їзд зараз. Також плануємо зробити рух по колу на перетині вулиць Кільцевої та Білова (це біля "Епіцентру"). Там треба це зробити, тому що і досить великий рух транспорту, і дуже багато пішохідних переходів, і є звернення щодо організації руху. І робимо рух по колу на перетині вулиць 1 Травня та Білова, - уточнив він.

Точна вартість робіт поки невідома. Це будуть поточні середні ремонти.

Коштів закладено на цей рік на поточні та середні ремонти 83 мільйони. Але за ці кошти ми плануємо зробити також і ямкові ремонти, і ремонти струменевим методом, сюди ж входить і розмітка доріг по місту, - додав Ярослав Куц.

Також на цей рік у Чернігові запланований цілий ряд капітальних ремонтів вулиць. Зокрема, це вул.Красносільського (вулиці з активним автомобільним рухом у мікрорайоні Масани). Це вул.Героїв Чорнобиля – причому спочатку там проведуть заміну каналізаційних та водних мереж, а вже потім і дорожнього покриття.

Окрім того, на цей рік запланований капремонт вулиці Ремісничої з організацією двостороннього руху з об’їздом навколо церкви. На перетині Мазепи і Ремісничої буде встановлюватися світлофорний об’єкт. Також цьогоріч планується зробити двосторонній рух вулицею Любомира Боднарука, тобто з’єднати П’ять кутів з вул. Київською, щоби простіше можна було проїхати з одної магістральної артерії міста на іншу, - розповів керівник управління ЖКГ.

Повний список вулиць, на яких проведуть ремонт асфальтного покриття у 2019 році, буде оприлюднений пізніше.

Продовжать цього року оновлювати й міждворові проїзди.

Як відомо, минулого року чернігівські вулиці – як у центрі міста, так і в мікрорайонах – ремонтували дуже активно. За 2018 рік відремонтовано 37,3 кілометрів доріг (364 тис.м2): це поточні середні та капітальні ремонти. У тому числі 9,7 тис.м2 доріг у приватному секторі.

Завершені ремонти вулиці Рокоссовського та в’їзду до Чернігова з київського напрямку, відремонтовані ділянки в центрі міста, де найбільш інтенсивний рух – по проспекту Миру, проспекту Перемоги, а також вулиці Мстиславську, Молодчого, Берегову.

Під час ремонту доріг відновлюється дорожня розмітка, облаштовується освітлення пішохідних переходів, на частині вулиць – велодоріжки по-за проїжджою частиною (у 2018 році – 22,4 км). Саме ж асфальтне покриття має гарантію, підтверджену гарантійними листами від підрядників, а виявлені недоліки усуваються їх власним коштом. Одночасно відремонтовано 38,5 тис. м2 тротуарів. Запроваджено облаштування їх спеціальною тактильною плиткою для покращення орієнтування людей зі слабким зором.

А загалом за 3 останніх роки:

·        із 324 кілометрів доріг по місту відновлено асфальтне покриття на 90 км;

·        із 717 тис. м2 тротуарів облаштували 60 тис. м2;

·        із 982 тис. м2 внутрішньобудинкових проїздів вдалося капітально відремонтувати 81 м2.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет телеканалу "Дитинець"


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!