Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 квітня 2019 р.

У Чернігові виконком додатково виділив пальне для міського відділу ДСНС


Фото № 1

Сьогодні, 11 квітня, на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради додатково виділили з матеріального резерву місцевого рівня талони на отримання пального для 1-го державного пожежно-рятувального загону Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області. А саме: 500 літрів автомобільного бензину А-92 та 500 літрів дизельного пального.

Як зазначив керівник міського відділу ДСНС Андрій Волков, така потреба виникла у зв’язку зі зростанням кількості пожеж у природних екосистемах.

Так, за минулу добу на Чернігівщині зафіксовано 12 пожеж в природних екологічних системах на загальній площі понад 18 га. На добу раніше рятувальники ліквідували 11 загорянь сухої рослинності у природних екологічних системах та 3 пожежі в житловому секторі громадян, що виникли внаслідок спалювання сміття і сухої рослинності, а також необережного поводження з вогнем. Загальна площа, пройдена вогнем, склала понад 38 га.

-  Кожного року з настанням літнього періоду люди проводять спалювання рослинності, внаслідок чого зростає кількість пожеж. Усі випадки оперативно відпрацьовуються, за необхідності всі підрозділи переходять на посилений режим несення служби. У зв’язку зі зростанням кількості пожеж, виникла необхідність додатково звернутися за допомогою у придбанні паливно-мастильних матеріалів. На даний час по місту кількість викликів зросла на 11% у порівнянні з минулим роком – це близько 75 викликів на місяць, - прокоментував Андрій Волков.

Заступник чернігівського міського голови Олександр Ломако зазначив, що сьогодні в засобах масової інформації з’явилося повідомлення про те, що підполковник служби цивільного захисту обласного управління ДСНС систематично розкрадав паливно-мастильні матеріали та протиправно збував приватним особам талони на пальне. Наразі він затриманий співробітниками Служби безпеки України. За попередніми підрахунками він встиг реалізувати понад три тисячі літрів дизпалива та бензину різних марок.

Те, що ми за кошти платників податків Чернігова виділяємо для вас, з розумінням ставимося до ситуації та йдемо на зустріч – це на 100% правильне рішення. Але ви зі свого боку повинні організувати максимальний контроль, щоб це було використано ефективно і прозоро, - підкреслив Олександр Ломако та додав, що для цього потрібно провести відповідну роз’яснювальну роботу всередині структури.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!