Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 квітня 2019 р.

Чернігів офіційно закріпив свої зобов’язання в разі передачі громаді міста стадіону ім.Гагаріна


Фото № 1

Чернігівська міська рада офіційно зобов’язалася після передачі в комунальну власність міста стадіону ім. Гагаріна (офіційна його назва- ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів») використовувати його за цільовим призначенням і не відчужувати в приватну власність. А також – зберегти цей спортивний об’єкт як базу олімпійської підготовки та забезпечити сертифікацію відповідно до вимог міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій IAAF.

Відповідні зобов’язання взяті прийнятим сьогодні, 24 квітня, рішенням Чернігівської міської ради «Про внесення змін до рішення міської ради від 21.08.2018 № 33/VII-32 «Про надання згоди на безоплатну передачу у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Олімпійський навчальний спортивний центр «Чернігів».

Півроку тому, рішенням Чернігівської міської ради від 21.08.2018 року № 33/УП-32 було надано згоду на безоплатну передачу цілісного майнового комплексу цього стадіону з державної у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова. Чернігівська міська рада, як ініціатор такої передачі, надала пропозиції з відповідним пакетом документів до Міністерства економічного розвитку і торгівлі для підготовки проектів рішень Кабінету Міністрів України.

Листом від 06.02.2019 № 3213-06/5414-06 міністерство повідомило, що відповідно до ст. 7 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» об’єктами передачі з державної у комунальну власність можуть бути, у тому числі, заклади фізичної культури і спорту, за умови взяття органами місцевого самоврядування зобов’язання використовувати такі об’єкти за цільовим призначенням і не відчужувати у приватну власність.

Отже, тепер ця умова виконана.

Передача такого об’єкту здійснюється за рішенням Кабінету Міністрів України на підставі згоди органу, уповноваженого управляти державним майном, рішення сесії місцевої ради та за погодженням з Мінфіном, Фондом державного майна.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!