Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 травня 2019 р.

Вже завтра почнуть відновлювати подачу гарячої води у будинки, які обслуговує «Облтеплокомуненерго»


Фото № 1

Сьогодні у багатоповерхівки, які обслуговує АТ «Облтеплокомуненерго», припинено подачу гарячої води. Причина: у підприємства відсутні ліміти газу на травень з причини боргів. Наразі без гарячої води 469 багатоповерхових будинків, це 39 тисяч квартир. Із них майже 22 тисячі квартир мають електробойлери чи колонки.

За словами голови правління АТ «Облтеплокомуненерго» Віктора Геращенка, споживачі заборгували компанії майже 150 мільйонів за спожите тепло та гарячу воду. Відтак, підприємству просто нічим розраховуватись із НАК «Нафтогаз» за газ, який споживають котельні.

За результатом проведених у мерії перемовин з представниками «Облтеплокомуненерго» та компанії «ТехНова», за дорученням чернігівського міського голови Владислава Атрошенка відзавтра почнеться відновлення подачі гарячої води у багатоповерхівки.

Відповідне технічне рішення для цього таке – компанія «Облтеплокомуненерго» буде тимчасово брати тепло від «ТехНова». Відтак, за інформацією «Облтеплокомуненерго», вже відзавтра, з 2 травня, буде поновлюватись подача гарячої води у 297 багатоповерхівок (25 тисяч квартир). Решту будинків підключити технічно неможливо, оскільки вони напряму підключені до окремих газових котелень. Окреме рішення шукатимуть для 45 будинків у мікрорайоні Масани.

Втім, це тимчасове рішення. Адже за тепло, яке «Облтеплокомуненерго» бере у борг у компанії «ТехНова», також потрібно платити.

В компанії «Облтеплокомуненерго» наголошують – вирішити проблему можна лише за умови вчасної сплати споживачами за тепло та гарячу воду і терміновим погашенням боргів, які накопичились за опалювальний період.

Більше: Голова правління АТ «Облтеплокомуненерго» про економіку підприємства теплоенергетики


Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією "Облтеплокомуненерго"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!