Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 травня 2019 р.

Красну площу в Чернігові укладатимуть тільки клінкером, без граніту: рішення Архітектурно-містобудівної ради

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Граніт на проїжджій частині з проекту реконструкції мощення Красної площі Чернігова приберуть – її всю укладуть лише клінкером. Таке компромісне рішення прийняте щойно в результаті напруженого півторагодинного обговорення за участю міського голови Владислава Атрошенка та представників громадськості на засіданні архітектурно-містобудівної ради при міському управлінні архітектури та містобудування.

У результаті вивчення всіх аргументів «за» і «проти» обране рішення, яке найбільше збереже автентичність площі. До речі, на сьогодні вона – єдина площа, вкрита клінкерною цеглою в Україні.

Але клінкер на всій площі буде новий. Зняту цеглу використають для мощення на інших історичних майданчиках Чернігова. Таке рішення було підтримане одноголосно.

Окремо розглядалося питання, чи потрібно клінкером на площі викладати герб міста – але і міський голова, і всі присутні цієї ідеї не підтримали.

Сьогодні ж архітектурно-містобудівна рада розглянула передпроектне рішення по об’єкту «Реконструкція території від вулиці Шевченка до міського пляжу «Золотий берег» (територія ЦПКіВ та частини лісопарку «Кордівка». Представили концепцію архітектори фірми «СІТІ-Дизайн», яка проектувала парк ім. Горького в Харкові (сьогодні це гордість і родзинка цього міста).

Матеріал про цей проект зараз готується. Слідкуйте за публікаціями на веб-порталі Чернігівської міської ради.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!