Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
17 травня 2019 р.

У Чернігові фонд соціального житла поповнився однією квартирою


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Чернігову безоплатно передана однокімнатна квартира, яка поповнить фонд житла соціального призначення. Документи на це житло вручили сьогодні, 17 травня, в Чернігівській міській раді. У заході взяли участь секретар міської ради Максим Черненок, в.о. керівника управління Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області Ігор Бондарев, начальник Новозаводського відділу державної виконавчої служби Андрій Ярошенко та начальник відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик.

Однокімнатна житлова квартира, загальною площею 23 кв м, яка знаходиться по вул. Дмитра Самоквасова, 17 передається виконавчому комітету Чернігівської міської ради Головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області. Першим по черзі претендентом на цю квартиру є особа, яка має статус дитини-сироти та людини з інвалідністю.

Начальник відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду міської ради Михайло Католик повідомив, що процедура такої передачі полягає у тому, що виконавча служба розміщує оголошення про безоплатну передачу майна, яке не було продане через електронні торги. Передача такого житла здійснюється державним органом прийомним сім’ям, благодійним організаціям, державним установам. Загалом на це житло було 15 претендентів. За рішенням комісії, яка створена при виконавчій службі, визначено, що це нерухоме майно буде передане виконавчому комітету Чернігівської міської ради. Виконком, в свою чергу, прогарантував включення цієї квартири до соціального фонду, а також те, що ця квартира не буде приватизована, відчужена чи передана до іншого житлового фонду.

Наразі у Чернігові фонд житла соціального призначення налічує 38 житлових приміщень. Це, зокрема, кімнати у гуртожитках. Цей фонд формується міською радою за рахунок коштів державного, міського бюджету, а також іншими джерелами незабороненими законодавством.

Минулого року за рахунок коштів державного бюджету придбані три нові багатокімнатні квартири по вул. Стрілецькій, що дало змогу збільшити житловий фонд соціального призначення на 11 кімнат.

Таке соціальне житло у Чернігові надається особам, які потребують соціального захисту. Зокрема, це люди, які взагалі не мають житла на праві користування або права власності, а також ті, у кого доходи на одну особу не дозволяють винаймати житло.

«Щоквартально виконавчий комітет за поданням відділу квартирного обліку міськради встановлює розмір доходів громадян, які можуть претендувати на соціальне житло. Для працездатних осіб – це 3400 грн, а для непрацездатних – близько 3000 грн на місяць. Тобто якщо людина має доходи на такому рівні, і не має взагалі свого житла або вже проживає в тимчасовому соціальному житлі, вона може забезпечуватися соціальним житлом з міського фонду, - пояснив Михайло Католик та додав, що такі мешканці повинні перебувати на соціальному квартирному обліку. Наразі у цій черзі перебуває 9 сімей, деяким з них запропоновано тимчасове соціальне житло.

Соціальне житло надається громадянам безстроково, але з певними умовами. Щорічно органи місцевого самоврядування контролюють доходи особи, яка отримала таке житло, а також набуття у власність або у користування інше нерухоме майно.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!