Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
2 липня 2019 р.

Керівник Управління патрульної поліції перелічив топ-3 адмінправопорушень в Чернігові


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3

Щороку кількість звернень громадян до Управління патрульної поліції в Чернігівській області зростає, у середньому на 5-6 тис. Так, за 3,5 роки управлінням опрацьовано понад 362 тис. викликів та повідомлень, з яких 213 тис. звернень надійшло на лінію «102» та майже 72 тис. було внесено патрульними поліцейськими самостійно. Такі статистичні дані навів начальник управління патрульної поліції в Чернігівській області Андрій Думич на щотижневій ранковій нараді в Чернігівській міській раді.

Найбільш поширені адмінправопорушення: керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, порушення правил дорожнього руху та перевищення швидкості. За час діяльності управління, патрульними було складено понад 82 тис. адміністративних протоколів.

Аби уберегти в літній період міські дороги від великовантажного транспорту, який їх може пошкодити, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, запитав у керівника патрульної поліції Андрія Думич, чи доцільно на магістральних дорогах на під'їзді до міста поставити стаціонарні пункти для чергування працівників поліції.

Як виявилось, за 10 днів з 61 авто 24 їхали з порушеннями, решта прямувала відповідно по маршруту до кінцевого пункту обслуговування у місто, інші не перевищували допустимої ваги - таку статистику навів Андрій Думич. Окрім того, через недостатню кількості екіпажів цього року постійно патрулюються тільки 2 головні в’їзди в місто із 4-х. Для порівняння: загальна кількість особового складу патрульної поліції у Чернігові за штатним розписом 384 чол., а наявна 313 чол., тобто некомплект становить 71 чол.

Щодо інших статистичних даних, то під час виконання службових обов’язків патрульними виявлено 1465 особи під час вчинення ними кримінальних правопорушень та 191 особи, які перебували у розшуку за вчинення кримінальних правопорушень.

Також розкрито такі злочини:

 


Пресслужба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!