Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
6 лютого 2013 р.

У Чернігові цього року розмалюють диво-птаха

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

Обласні центри України цього року на "Парад вишиванок" у Києві , що проходить у День Незалежності, представлятимуть диво-птахів. Як повідомив у Чернігові голова оргкомітету заходу, керівник громадської організації "Столичні ініціативи" Ігор Добруцький, саме такою є концепція святкування головного свята країни, тоді як минулого року кожен регіон представляв свою оригінальну писанку.

У Чернігівській міській раді організатор "Параду вишиванок" зустрівся з міським головою Олександром Соколовим. І. Добруцький подякував за активну участь у параді 2012 року, відзначивши хист чернігівських художників, і висловив сподівання, що співпраця з містом триватиме й надалі. "Торік писанка з Чернігова увійшла до п'ятірки кращих в Україні", - підкреслив І. Добруцький, вручивши відповідні подяки.

Разом зі своєю командою він презентував фестивалі, заплановані на 2013 рік. Це, зокрема, фестиваль "Писанковий рай", під час якого планується представити писанки з усієї України. Всього у сквері імені І.Франка у Києві організатори прагнуть зібрати близько 100 тис. писанок. Переможець фестивалю отримає майже половину усіх писанок для відкриття у своєму місті музею чи постійнодіючої експозиції.

День Незалежності в столиці не обійдеться без уже традиційного "Параду вишиванок", на якому міста демонструватимуть диво-птахів, кожен з яких повинен мати розміри 4 на 5,5 та на 2,6 метрів. Журі фестивалю оцінюватиме як композицію, так і презентацію міста та чисельність делегації. Також на цей рік заплановано проведення фестивалю Святого Миколая в Івано-Франківську та фестиваль шопки (Різдвяних вертепів) у Тернополі. 

І. Добруцький поділився планами створення резиденції Святого Миколая на Івано-Франківщині. Також він зацікавився й чернігівськими фестивалями, які пропагують національні традиції та популяризують українську культуру. "Все, що співпадає з розвитком українських традицій і культури, заслуговує на підтримку", - зазначив він.

О.Соколов подякував за увагу до міста і пообіцяв, що Чернігів обов'язково долучиться до фестивалів.

"Ми готові до співпраці і долучимося до запропонованих акцій", - запевнив керівник обласного центру Чернігівщини.

 

Ірина Синельник

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!