Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
24 квітня 2013 р.

У Чернігові пройшла акція "Відкрий своє серце"


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

У Чернігові 22-23 квітня пройшла всеукраїнська медична акція "Відкрий своє серце", організована міжнародною кампанією STADAСIS.

У приміщенні обласного музично-драматичного театру імені Шевченка усі охочі могли безкоштовно пройти обстеження серця, зробивши електрокардіограму та УЗД-діагностику, а також отримати консультацію у кваліфікованих лікарів з Чернігова і Києва. Метою програми є актуалізувати проблему серцево-судинних захворювань в Україні, підвищити інтерес населення до свого здоров'я, розвиваючи культуру систематичних медоглядів для раннього виявлення захворювань.

Під час прес-конференції начальник управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради Юрій Бойко підкреслив, що акція мала позитивне значення, хоча не всі організаційні моменти враховано заздалегідь. У першу чергу, керівник медичної сфери міста відзначив в акції "Відкрий своє серце" якість медичного обладнання та підготовку фахівців.

"В умовах недофінансування галузі хоч і прагнемо у місті запроваджувати нові методики лікування, підвищувати кваліфікацію лікарів, але не відмовляємося від будь-якої допомоги медицині, у тому числі гуманітарної та професійної", - сказав Ю. Бойко.

За словами директора представництва компанії у країнах СНД Станіслава Д'яченка, з Чернігова стартував тур містами України. Такі ж обстеження серцево-судинної системи зможуть пройти мешканці Кіровограда (25-26 квітня) та Кривого Рогу (29-30 квітня).

"Для нас знаково, що у Чернігові ми презентували пересувний діагностичний комплекс, який дозволяє об'єктивно та широко вивчити стан серцево-судинної системи", - сказав С.Дяченко. Він додав, що діагностична апаратура, якою обладнаний пересувний комплекс, відповідає найбільш сучасним вимогам. Її вартість сягає 1,5 млн. євро.

С.Д'яченко представив попередні результати акції, зазначивши, що просто не очікували такої кількості охочих пройти безкоштовне медичне обстеження. Учасниками медичної акції за два дні стали понад 500 чернігівців. Усі вони заповнювали анкети. За їх результатами, фахівці зробили висновки, що жителі міста не достатньо уваги приділяють серцево-судинним захворюванням, адже близько 40% обстежених востаннє відвідували кардіолога три і більше років тому. Організатори акції вважають, що поставлену мету змогли досягти, змусивши людей задуматися про своє здоров'я.

Головний кардіолог Чернігова Юрій Волошко наголосив на необхідності таких акцій, оскільки для багатьох людей не сформовано принцип із повагою ставитися до свого здоров'я. "Дев'ять із десяти пацієнтів готові приймати ліки, але не готові змінювати свій спосіб життя", - сказав фахівець. Він нагадав, що профілактика серцево-судинних захворювань не потребує значних зусиль – просто відмовитися від паління, мінімально споживати алкоголь, більше рухатися (хоча б ходити пішки 60 хв. на день),  стежити за вагою і регулярно відвідувати лікаря (раз на рік, аби пройти профілактичне обстеження).

Після туру містами України акція "Відкрий своє серце" продовжиться у Росії, а також Казахстані та Узбекистані.

 

 Ірина Синельник


Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!