Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
21 червня 2013 р.

Молодь Чернігова прагне до втілення своїх ідей


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Дев’ять оригінальних проектів щодо розвитку молодіжного суспільства, організації змістовного дозвілля та вирішення соціальних проблем у Чернігові представили активісти молодіжного руху під час молодіжної сесії міської ради, що відбулася 20 червня.

Вітаючи учасників зібрання секретар міської ради Олег Шеремет, зокрема, зазначив, що йому імпонує небайдуже ставлення молодих людей до свого майбутнього і майбутнього рідного міста. Він наголосив, що така співпраця  є корисною для міської влади й висловив сподівання на плідну роботу молодіжного парламенту.

Секретар міськради вручив відзнаки найактивнішим представникам молодіжного руху та запевнив, що готовий розглянути їхні рекомендації і напрацювання.

Керівник проекту, лідер «Клубу молодого політолога» Олександр Рись вважає, що для ефективної реалізації державної молодіжної політики в Чернігові потрібно значно підвищити рівень інформування молоді про їхні можливості та про існуючі державні чи муніципальні програми і проекти. Актуальним він бачить створення молодіжного інформаційного центру, єдиної бази електронної розсилки, використання популярних соціальних мереж для активної взаємодії.

Робоча частина заходу пройшла у форматі виступів, які супроводжувалися презентаціями проектів. Учасники окреслювали певну проблему та пропонували власне бачення її вирішення.

Так, проект створення унікального фотоальбому зі світлинами Чернігова часів II світової війни презентував Дмитро Силич. На його думку, це допоможе зберегти пам'ять про історію міста й сприятиме вихованню патріотизму в юних поколінь.

Катерина Чайка представила проект «Молоді помічники депутатів», в якому запропонувала механізм організації співпраці депутатів та молоді, яка цікавиться політикою.

Максим Воронюк вивчав проблему молодіжного працевлаштування та рекомендує ще зі школи активізувати професійну орієнтацію молодої людини, скеровуючи її до опанування затребуваних на ринку праці професій.

Представник Чернігівської громадської спілки Зінаїда Шедіна озвучила проблеми молодих сімей і людей з обмеженими можливостями. Ключем до їх вирішення вона  вважає проведення просвітницьких компаній та інформування про можливості у цих сферах.

Михайло Барбарич запропонував проведення щорічного «Ярмарку дозвілля», де всі спортшколи, клуби та гуртки Чернігова могли б представити свою діяльність у сфері дозвілля та фізичної культури.

Оригінальний спосіб боротьби з найпоширенішою шкідливою звичкою – тютюнопалінням – представив Юрій Осьмірко. Звичні для молоді місця паління він  пропонує перетворити на спортивні майданчики.

Студент педуніверситету Сергій Мекшун розповів про можливості в питаннях відновлення скверів та парків міста, зокрема, шляхом проведення волонтерських та фандрейзингових кампаній.

Керівника Чернігівського яхт-клубу Геннадія Добровінського хвилює проблема розвитку велокультури в Чернігові. Він закликав популяризувати цей вид транспорту й зауважив, що обласному центру вкрай потрібні велодоріжки.

Озвучені ідеї та проекти організатори планують узагальнити та передати в якості рекомендацій профільним органам влади та депутатам міської ради. За словами  начальника відділу у справах сім'ї та молоді міської ради В’ячеслава Голуба, подібні зустрічі керівництва міської ради з молоддю є традиційними й мають на меті досягти порозуміння в ключових моментах молодіжної політики.

Проект реалізовують громадська ініціатива Клуб молодого політолога, ЧММГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» за підтримки відділу у справах сім`ї та молоді Чернігівської міської ради.

 

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!