Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 листопада 2013 р.

У Чернігові презентували Національний проект «Відкритий світ»


Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4

Сьогодні в актовій залі ліцею № 15 міста Чернігова відбулась презентація конкурсу Національного проекту «Відкритий світ», за умовами якого українські школи безкоштовно отримають сучасне комп’ютерне обладнання.

У заході взяли участь в. о. заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юрій Музика, секретар міської ради Олег Шеремет, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Анатолій Заліський, начальник управління освіти міської ради Володимир Купріяненко, директор ліцею Олена Жовтопляс, педагоги, школярі та представники місцевих засобів масової інформації.

Мультимедійні комплекси, сучасні комп’ютери для вчителів, цифрові лабораторії з фізики, хімії, історії, географії та біології -  таке сучасне інтерактивне обладнання до кінця поточного року отримають 2000 шкіл України в рамках реалізації ІІ етапу національного проекту «Відкритий світ». Про це повідомила менеджер освітніх проектів Олеся Дерябіна. За її словами, для цього необхідно лише взяти участь у конкурсі. Серед критеріїв відбору - школа повинна бути підключена до мережі інтернет, відповідна підготовка вчителів до роботи з сучасним обладнанням, також достатня наповненість учнями 6-8 класів. Крім того, для участі у конкурсі необхідно відзняти відеоролик про школу, розмістити його на відео-ресурсі та обов’язково у заявці вказати посилання на нього. Заявки приймаються до 17 листопада, а вже 26 листопада будуть оголошені результати цього конкурсу.

О. Дерябіна також нагадала, що в рамках реалізації І етапу нацпроекту 54 школи по всій території нашої країни вже отримали сучасне цифрове обладнання. До кінця року відповідно до рішення Президента України Віктора Януковича учасниками проекту стануть ще 2000 шкіл, а всі інші школи України будуть обладнані сучасної технікою до кінця 2015 року.

«Головне те, що в результаті реалізації цього проекту кожен учень, незалежно від того, в якій школі він навчається, зможе отримати якісну та сучасну освіту», - прокоментував секретар міської ради Олег Шеремет.

 

 

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

 

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!