Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
8 травня 2015 р.

Щодо пенсійних виплат переселенцям інформує управління Пенсійного фонду України в м. Чернігові


Фото № 1

До управління за переведенням виплати пенсій з тимчасово окупованих територій  Донецької та Луганської областей із заявами звернулося 1076 осіб, із них 1030 осіб взято на облік та проведена виплата за тимчасовим місцем проживання.

Особа, яка звертається за переведенням пенсійної справи, подає до органу Пенсійного фонду України паспорт громадянина України (тимчасове посвідчення громадянина України), пенсійне посвідчення (за наявності).

Довідка про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, видається органами праці та соціального захисту населення за місцем тимчасового перебування з обов’язковою відміткою територіальним підрозділом Державної міграційної служби.

Особам без вищевказаної довідки виплата пенсії з 01.02.2015 призупинена до надання відповідної довідки. На обліку в управлінні перебуває 124 особи, яким з 01.02.2015 виплата призупинена. Тому ще раз хочемо звернутися до пенсіонерів, яким призупинена виплата, не зволікаючи, звернутися до органів праці та соціального захисту за отриманням такої довідки .

Багато запитань виникає щодо отримання допомоги на поховання та недоотриманої пенсії у зв'язку зі смертю пенсіонерів, які перебували на обліку в управліннях Пенсійного фонду України в Донецькій та Луганській областях. Допомогу на поховання виплачує управління Пенсійного фонду України, до якого звернулася особа, яка здійснила поховання.

Виплата допомоги на поховання здійснюється на підставі даних електронної пенсійної справи у розмірі двомісячної пенсії, яку отримував пенсіонер на момент смерті.

Виплату недоотриманої пенсії померлих пенсіонерів, які на час смерті перебували на обліку на території, непідконтрольній українській владі, можливо провадити членам сім’ї пенсіонерів (діти, батьки, подружжя), місце реєстрації проживання яких за паспортом громадянина України (або іншим документом, що посвідчує особу та місце її проживання) співпадає з адресою проживання померлого пенсіонера згідно з електронною базою даних одержувачів пенсій.

Звернутися за виплатою недоотриманої пенсії необхідно не пізніше шести місяців із дня смерті пенсіонера.

 

За повідомленням управління ПФУ в м. Чернігові

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!