Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
18 вересня 2015 р.

На честь загиблих у зоні АТО у Чернігові встановлені пам'ятні дошки

+5
+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8

18 вересня у Чернігові урочисто відкрили меморіальні дошки на вшанування пам’яті Євгенія Бушніна та Івана Кононовича, які загинули під час бойових дій у зоні АТО на сході України.

У церемонії відкриття пам'ятної дошки на честь Івана Кононовича участь взяли  заступник міського голови-керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, рідні загиблого, його бойові побратими та представники педагогічного й учнівського колективів ліцею № 22, де навчався Іван.

Виступаючі зазначили, що Іван добровольцем пішов до лав Збройних Сил України виконувати свій обов’язок захисту свободи й незалежності нашої держави. Він загинув в районі Дебальцеве при виконанні службового обов’язку.

Станіслав Віхров висловив вдячність учням та учителям ліцею за пам'ять і пошану героїв, які загинули, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність нашої країни.

«В боротьбі за збереження державного суверенітету та територіальної цілісності нашої країни Іван віддав найцінніше - своє життя», - наголосив заступник міського голови.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого.

Указом Президента України «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», Іван нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

В цей же день на будинку ліцею № 32 встановлено пам’ятну дошку на честь Євгенія Бушніна, загиблого при виконанні службового обов’язку у м. Краматорськ під час бойових дій на сході України.

У церемонії відкриття пам'ятної дошки на честь Євгенія Бушніна участь взяли  секретар міської ради Владислав Кухар, депутат Чернігівської міської ради Сергій Вакуленко, рідні загиблого, його бойові побратими та представники педагогічного й учнівського колективів ліцею № 32, де навчався Євген. 

Під час урочистого мітингу мати Євгена розповіла, що він добровольцем пішов виконувати свій обов’язок, захищати свободу і незалежність нашої держави, «аби потім не соромно було перед своїми дітьми».

Секретар міської ради Владислав Кухар, підкреслив, що, увічнюючи пам'ять Євгена Бушніна відкриттям меморіальної дошки, ми віддаємо глибоку пошану і повагу його мужності, самовідданості, героїзму.

«Євген віддав своє життя, виконавши до кінця свій громадянський обов’язок. Життя Євгена є прикладом патріотизму для сучасного молодого покоління, надихає бути справжніми патріотами своєї країни і захищати її суверенітет», - сказав Владислав Кухар.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого.

Указом Президента України Бушнін Євген Валерійович нагороджений Орденом за мужність III ступеня (посмертно).

 

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!