Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
5 жовтня 2015 р.

Ажіотаж навколо матеріальної допомоги створено штучно


Фото № 1

Ажіотаж з чергою за нібито матеріальною допомогою від міськради у Чернігові створено штучно.  

По-перше, інформація, що напередодні місцевих виборів пенсіонерам обласного центру Чернігівщини роздають по 500 грн. не є коректною, оскільки Програма одноразової матеріальної допомоги у місті Чернігові працює не один рік. Згідно з документом, допомогу отримують чернігівці, які опинилися у скрутному матеріальному становищі (захворювання, низький рівень матеріального забезпечення тощо). Торік матеріальну допомогу отримали понад 550 учасників АТО (на суму 300 тис грн), за 9 місяців цього року – близько 900 учасників АТО (на суму майже 0,5 млн грн).

Цього року завдяки більшим надходженням, отриманим від децентралізації, фінансування програми збільшено до 20 млн грн.

По-друге, черги спровокувала інформація, що необхідна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсій. Водночас, з'явилися повідомлення, що пенсіонерів обдзвонювали і запрошували прийти у відділ звернень громадян за грошима.

Дійсно, у жителів Чернігова є право одноразово отримати матеріальну допомогу від міськради, написавши заяву на ім'я міського голови та надавши необхідний пакет документів. Існуючий порядок щодо подання документів і отримання коштів не буде порушуватися. 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!