Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 січня 2016 р.

Чернігів відвідала делегація з Люблінського воєводства

+2

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5

15 січня Чернігів відвідала делегація з Люблінського воєводства Республіки Польща. У складі делегації прибули: Анджей Пружковскі – заступник голови воєводського сеймику Люблінського воєводства, член Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи; Ришард Новак – голова Ради Польського об'єднання оптових ринків; Кшиштоф Челадка – голова Люблінського товариства споживачів оптових ринків.

У Чернігівській міській раді гостей зустрічав міський голова Владислав Атрошенко. У зустрічі також взяли участь віце-президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталія Романова та президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов.

Метою зустрічі стало обговорення можливості співпраці у спільних проектах, зокрема, ознайомлення з економічним потенціалом та інвестиційними можливостями Чернігова. 

Міський голова коротко ознайомив польських гостей з багатою історико-культурною спадщиною Чернігова як одного з найвеличніших міст України. Він підкреслив, що вигідне географічне і геополітичне положення Чернігова сприяє розвиткові всебічних зв'язків з міжнародними партнерами. 

Владислав Атрошенко наголосив на тому, що як новообраний міський голова він поставив перед собою мету в максимально стислі терміни провести необхідні зміни у місті за різними напрямками аби наблизити діяльність органів місцевого самоврядування до європейської моделі місцевого самоврядування. Серед важливих напрямків реформування він назвав створення системи електронного урядування та електронної демократії у м. Чернігові, а також, відкритість і прозорість всіх процесів у рамках чинного законодавства.

Керівник польської делегації Анджей Пружковскі зазначив, що бачить великі перспективні можливості активізації співробітництва між Черніговом та Люблінським воєводством, адже найдовша лінія кордону між Польщею та Україною проходить саме по Люблінському воєводству.

Гості повідомили, що сьогодні Люблін успішно розвиває стосунки з партнерами 4-х українських міст. За їх словами, Люблін налаштований на пошук надійних партнерів в Чернігові за різними напрямками та зі свого боку готовий надати підтримку всім євроінтеграційним процесам в Україні.

"Найбільше Чернігів зацікавлений у економічній співпраці з польськими колегами, зокрема: товарообіг, робочі місця, заробітна платня для мешканців міста, податки до бюджету міста", - підкреслив В. Атрошенко та запевнив, що міська влада Чернігова відкрита для діалогу та налагодження взаємовигідного співробітництва.

Міський голова наголосив, що Україна визначила пріоритетність свого європейського стратегічного курсу та висловив особливу подяку польській стороні за надання всебічної підтримки нашій країні у її прагненні побудувати справжню європейську державу. 

 За результатами обговорення підписано Меморандум щодо дружнього співробітництва Чернігівської міської ради та Люблінського воєводства (Республіка Польща).

"Чернігівська міська рада в особі Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка та Люблінське воєводство (Республіка Польща) в особі заступника голови воєводського сеймику Люблінського воєводства Анджея Пружковскі в присутності Віце-президента Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Наталії Романової відповідно до Європейської Хартії місцевого самоврядування; враховуючи положення спільної Декларації польських та українських представників в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи підписаної 21 жовтня 2015 року; усвідомлюючи важливість об’єднаних зусиль щодо просування демократії та співробітництва у напрямку залучення у розвиток міста Чернігова кращих Європейських практик; домовились про наступне:

Сторони сприяють співробітництву Чернігівської міської ради, Люблінського воєводства (Республіка Польща) та Конгресу місцевих і регіональних влад на основі взаємної поваги та відповідно норм чинного законодавства Сторін", - йдеться у документі.

Владислав Атрошенко побажав гостям приємних вражень від перебування в м. Чернігові та від імені міської громади подарував сувеніри на згадку про перебування у нашому місті. 

 

В цей же день запланована робоча зустріч польських гостей з керівництвом Чернігівської регіональної торгово-промислової палати та представниками зацікавлених господарюючих суб’єктів.

В суботу польська делегація відвідає Меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут» та Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» м. Батурин.

 

 

 Відділ зв'язків з громадськістю міської ради 

 

 

 


Відео надане КП "ТРА "Новий Чернігів"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!