Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
4 листопада 2016 р.

Громадським організаціям пояснили фінансовий механізм реалізації проектів, що перемогли у конкурсі

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

Сьогодні, 4 листопада, в Чернігівській міській раді відбулась зустріч представників громадських організацій, що перемогли у конкурсі в рамках Програми розвитку громадянського суспільства, з посадовими особами структурних підрозділів міської ради. На цій зустрічі переможцям пояснили весь фінансовий механізм реалізації розроблених проектів.

Як вже повідомлялось раніше, за результатами голосування переможцями визначено 8 проектів. А саме: по два проекти соціального напрямку, в сфері охорони здоров’я та підтримки волонтерського руху; по одному в номінаціях екологічні та урбаністичні проекти. Загальний обсяг фінансування зазначених проектів близько 75 тис. грн.

Начальник відділу обліку та звітності міської ради Наталія Дедущенко повідомила, що керівникам громадських організацій спочатку треба звернутися до казначейства та з’ясувати, який перелік документів потрібно їм надати, потім отримати картки та звернутися до розпорядників коштів, які будуть затверджуватися виконавчим комітетом міської ради на найближчому засіданні. Вона також попередила, що передплати за надані послуги не має. Відповідно до діючого законодавства оплатити послугу можливо тільки після її виконання.

Крім того, представникам громадських організацій нагадали, що в кінці року вони обов’язково будуть звітуватися перед конкурсною комісією та казначейством.

Стартуватимуть проекти переможців з 5 листопада та мають бути завершені не пізніше 25 грудня поточного року. Це було визначено на засіданні конкурсної комісії, що відбулась 11 жовтня.

 

Більш детальна інформація по кожному проекту:

В номінації «Соціальні проекти»:

- проект «Крок на зустріч» - Чернігівська обласна благодійна організація «Аратта»

- проект «Інформаційна компанія «Соціальні послуги для дітей з інвалідністю» - громадська організація «Голос батьків»

В номінації «Проекти в сфері охорони здоров’я»:

- проект «Вибір-10”: пілотне проведення програми профілактики наркоманії, ВІЛ/СНІДу та злочинності» - громадська організація «Центр профілактики «Вибір»

- проект «БУДЕ СОНЦЕ!» - Чернігівська міська громадська організація інвалідів «Черешня»

В номінації «Підтримка волонтерського руху»:

- проект «Після АТО» - громадська організація «Центр допомоги особам постраждалим від військових конфліктів «Чернігів»

- проект «Семінар-практикум «Стратегічне планування діяльності волонтерських ГО м. Чернігова, які надають оперативну допомогу воякам Східного фронту та родинам військових» - Громадська організація «Єдина родина Чернігівщини»

В номінації «Екологічні проекти»:

- проект «Небезпечні сусіди» - Чернігівська обласна молодіжна громадська організація «Світанок»

В номінації «Урбаністичні проекти»:

- проект «Чернігів туристичний, позначення паркових та кемпінгових зон» - громадська організація «Військово-спортивний клуб «Північний корпус».

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!