Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
11 листопада 2016 р.

Друга стратегічна сесія з розвитку міста відбувається сьогодні в Чернігові

+9
+6

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6
Фото № 7
Фото № 8
Фото № 9
Фото № 10
Фото № 11
Фото № 12

Сьогодні в Чернігові відбувається друга стратегічна сесія з розвитку міста. Це захід, учасники якого шляхом спільної роботи – висування пропозицій, їх обговорення та підсумкового голосування – напрацьовують бачення того, які сфери і як саме наше місто має розвивати в майбутньому.

Участь беруть усі бажаючі. Як наслідок, напрямки подальшого розвитку Чернігова пропонують і обговорюють люди різних професій, багато з яких відомі своєю активною громадянською позицією.

Відкриваючи сьогоднішню стратегічну сесію, заступник міського голови Олександр Ломако розповів про те, що попередній такий захід – у квітні – проводився в рамках проекту міжнародної організації USAID. Завдяки цьому тоді була змога і кошти для залучення ряду експертів-модераторів стратегічних сесій. Цього ж разу все проводиться силами чернігівської громади.

Завданням організаторів було залучення до процесу роботи над стратегією розвитку міста максимальної кількості людей, яким це не байдуже. Тому доступ до обговорення абсолютно відкритий.

Робота над майбутньої стратегією розвитку міста (як баченням і як документом) велася постійно. Вже напрацьовані її основні тези. Окрім того, проведений соціально-економічний аналіз розвитку міста, який вже був представлений на засіданні робочої групи. Він стане частиною майбутньої стратегії.

Одночасно, на першій стратегічній сесії з розвитку міста, спільно з громадськістю були визначені мета, візія, основні напрямки розвитку Чернігова, які потім були опрацьовані та викладені так, щоби наступна стратегічна сесія могла працювати над ними далі.

 Загальні результати всієї проведеної роботи мають увійти в проект Програми стратегічного розвитку міста Чернігова до 2020 року, який планується подати на розгляд сесії міської ради у грудні.


Друга стратегічна сесія проходить у  приміщенні Культурно-ділового центру «Світогляд» (проспект Перемоги 108-а, 2-й поверх).


 

Довідково:

Напрацювання першої стратегічної сесії з розвитку міста Чернігова (23.04.16)



Прес-служба Чернігівської міської ради

 

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!