Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
14 грудня 2016 р.

Виконком прийняв рішення про надання матеріальної допомоги тим, хто втратив майно на Попудренка, 16


Фото № 1

Щойно завершилося засідання виконкому, на якому прийняте рішення про видачу з міського бюджету матеріальної допомоги тим потерпілим з гуртожитку по Попудренка, 16, які через руйнування квартир не зможуть забрати з них свої речі.

За висновком Управління капітального будівництва міської ради, це по дві квартири на другому, третьому і четвертому поверхах. На першому поверсі таких квартир нема, бо зруйновані приміщення – технічні.

Можливо, що деякі вцілілі речі цих родин з суміжних приміщень усе ж вдасться дістати, але, за словами начальника УКБ міської ради Анатолія Дзядзько, це точно не будуть меблі чи холодильники. Тому все одно матеріальні втрати саме цих родин є найважчими.

За рішенням виконкому, їм виділяється матеріальна допомога з бюджету у розмірі 5 тис. грн на особу. Тобто, наприклад, родина з трьох осіб вже завтра отримає 15 тис. грн.

Така ж матеріальна допомога видається матері постраждалого 17-річного Олександра Турчина, який зараз у лікарні. Як вже повідомлялося раніше, за словами лікарів, у нього небезпечних для життя ушкоджень нема.

Окрім того, міський голова на засіданні виконкому повідомив про те, що до 5 тис. грн з міського бюджету цим потерпілим буде додана ще така ж сума з благодійних коштів. Їх запропонував у якості благодійної допомоги один з комерційних банків.  

 -  Якщо він підведе, то я дам на це особисті кошти або ми знайдемо ресурс, щоб виконати цю обіцянку, - сказав Владислав Атрошенко.

Інші родини з числа мешканців постраждалого будинку сьогодні невеликими групами та в супроводі представника правоохоронного органу почнуть заходити в свої кімнати, аби забрати найнеобхідніше з особистих речей та закрити й опломбувати решту.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!