Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
15 грудня 2016 р.

Допомога мешканцям пошкодженого гуртожитку


Фото № 1

15 грудня Чернігівський міський голова на прохання журналістів прокоментував стан ліквідації наслідків аварії будівлі гуртожитку в Чернігові. Він сказав про те, якою є ситуація на даний момент.

Отже, на сьогодні відомо, що мешканцями цього гуртожитку були 202 особи. З них офіційно зареєстровані 175 чоловік.

На жаль, загинула жінка. Місто наступного ж дня з бюджету видало матеріальну допомогу в розмірі 50 тисяч гривень матері загиблої та за рахунок позабюджетних коштів знайшло можливість повністю оплатити всі витрати, пов’язані з похованням, у тому числі й поминальний обід.

Трагічно, що сиротою залишилася дитина 4 років. На даний час її забрав до себе рідний батько, який жив окремо від дружини і дитини, але шлюб не був розірваний. І він, і його мати – друга бабуся дитини – характеризуються позитивно, у якихось асоціальних проявах не помічені. Тому в завідуючої дитячим садочком не було підстав не віддавати дитину рідному батькові. Відомо, що міська бабуся проти цього, але очевидно, що далі вони в цьому розбиратимуться вже сімейно.

Ті родини, які втратили своє майно у зв’язку з обрушенням кімнат, а також травмований юнак вже сьогодні отримують по 5 тисяч гривень на особу. На неповнолітніх дітей кошти одержать їх батьки. Крім того, за домовленістю з ПриватБанком, який виступив ініціатором такої допомоги, з його благодійного фонду вже сьогодні така ж сума надається цим людям додатково. Тобто на кожного в сумі видається по 10 тисяч допомоги, щоб люди могли придбати речі першочергової необхідності. На 10 годину ранку тим, у кого були картки, суми вже перераховані, в кого не було – видадуть і виплатять швидко.

Усі, хто втратив документи, звільняються від плати за їх виготовлення. Вони оплатять тільки вартість бланків для паспортів – 192 грн.

По розселенню:  

Станом на вчора розселено у гуртожитку залізничного ліцею 35 осіб. Є чітка домовленість з Чернігівським Національним технологічним університетом  щодо їхнього гуртожитку на 48 місць попередньо. А також, є можливість розселити ще 88 людей, втім в окремих кімнатах потрібно ще зробити поточні ремонти, які оплатить міський бюджет в межах по 3 тисячі грн за кімнату.  До 25 грудня, а можливо і раніше, ці кімнати будуть підготовлені до заселення.

Крім того, опрацьовується питання гуртожитків побутового ліцею і будівельного ліцею. Вирішення всіх проблем щодо закупівлі електроплит  та, де необхідно, пральних машин, міська влада візьме на себе.

Вчора був підписаний Акт комісії, яка визначила за можливе забрати речі з квартир, спочатку документи, гроші, коштовності, особисті речі. Надалі можна буде обережно забирати  і меблі.

Міський голова особливо зазначив, що весь період часу, який знадобиться комісії для того, щоб визначити, чи відбудовувати цей будинок, чи зруйнувати його, і побудувати новий, міська влада знаходитиме кошти з міського бюджету та позабюджетні кошти та сплачуватиме проживання всіх людей у нових кімнатах. Комунальні платежі, звичайно, оплачуватимуть самі люди, а в будинку по Попудренка, 16 вони будуть нараховані по 11 грудня включно.

Владислав Атрошенко: 

-          На сьогодні пріоритетом є максимально швидко розселити всіх людей, надати фінансову допомогу.  У цьому будинку також проживали люди з різним статусом, зокрема, ветерани праці, інваліди, інсулінозалежні. Всім їм також буде надана необхідна допомога.

-         Я хочу запевнити, що люди не покинуті напризволяще і жодна людина не буде на вулиці. Всі речі та позабюджетні кошти, що надходять як допомога, ми віддаємо людям. Всі питання крок за кроком ми поступово вирішимо, - запевнив міський голова.

 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Відеосюжет Телеканалу "Дитинець"

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!