Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 січня 2017 р.

Муніципальна поліція Чернігова планує розпочати свою роботу з квітня


Фото № 1
Фото № 2

Очікується, що муніципальна поліція в Чернігові розпочне свою роботу з квітняЗараз на офіційному сайті міської ради вже розміщене перше оголошення про набір працівників до муніципальної поліції, прийняті перші заяви. Про це відзвітував депутатам начальник КП «Муніципальна поліція» Віталій Хрустицький сьогодні під час засідання сесії міської ради. 

Після обговорення рада затвердила Програму забезпечення діяльності комунального підприємства «Муніципальна поліція» міської ради на 2017 рік. 

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, складає орієнтовно 2621 тисяч гривень з міського бюджету. Гранична кількість працівників – 22 чоловіки. За словами Віталія Хрустицького, працівників відбиратимуть за конкурсом, враховуючи фізичну і психологічну підготовку претендентів.

Він також зауважив, що муніципальна поліція планує активну співпрацю з представниками засобів масової інформації, спільні рейди з ними, аби люди відразу бачили їхню роботу, та закликав до співпраці всі громадські організації, які серед пріоритетів своєї діяльності вбачають охорону громадського порядку. У цьому сенсі він навів позитивний приклад налагодженої співпраці муніципальної поліції з громадськими об’єднаннями по охороні громадського порядку у Вінниці, де щодоби виходять патрулювати вулиці близько 80 представників ДНД.

У Чернігові ще необхідне вирішення ряду організаційних питань, включаючи набір персоналу та визначення місцезнаходження муніципальної поліції, а також юридичне закріплення за працівниками муніципальної поліції права складати протоколи. 

Депутати міської ради схвалили це рішення 32 голосами "за". 

Як вже повідомлялося раніше, комунальне підприємство «Муніципальна поліція» створено рішенням міської ради від 30 листопада минулого року. Головними аспектами діяльності муніципальної поліції є: контроль за виконанням Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях Чернігова, забезпечення виконання законодавства в сфері екологічної безпеки, боротьба зі стихійною торгівлею, робота з профілактики правопорушень. 


Прес-служба Чернігівської міської ради

 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!