Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
26 січня 2017 р.

Програма розвитку велоруху в Чернігові прийнята без правок


Фото № 1
Фото № 2

Сьогодні, 26 січня, на пленарному засіданні 15-ї сесії Чернігівської міської ради 7 скликання депутати без правок і зауважень прийняли Програму розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури у м. Чернігові  на 2017-2020 роки.

Цією програмою передбачено не тільки створення 186 кілометрів велодоріжок по всьому місту, а й влаштування іншої інфраструктури. Зокрема, великої кількості місць паркування, що охороняються; вело– гідро- та інших парків для активного відпочинку у прибережній зоні. 

Важливо також, що велоінфраструтруа в Чернігові буде створюватися не як розважальна, а як частина міської транспортної мережі. Тобто головним завданням Програми є те, щоб значна частина чернігівців змогла «пересісти з автотранспорту на велосипед». Очікується, що це покращить здоров’я людей і одночасно позитивно вплине на стан міста, покращивши його екологію, комфортність, збільшивши туристичну та інвестиційну привабливість.

Дана програма розроблялася спільно науковцями, студентами, депутатами, громадськими організаціями та управлінням житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради. 

Проект програми мав значну підтримку з боку чернігівців, які є учасниками міського велоруху або підтримують його. Перед початком сесії біля будівлі міської ради велоактивісти влаштували акцію на підтримку проекту. Перед цим у соціальних мережах поширювався заклик до велосипедистів, аби ті поспілкувалися кожен з дупутатом свого округу і довели своїм обранцям переваги розвитку велоінфраструктури в нашому місті.


Читайте також:

Програму розвитку велоінфраструктури Чернігова міська рада розглядатиме вже цього тижня

 


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!