Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
1 березня 2017 р.

Міська влада приведе зупинки громадського транспорту до єдиного формату

+3

Фото № 1
Фото № 2
Фото № 3
Фото № 4
Фото № 5
Фото № 6

28 лютого під час пленарного засідання 16-ї сесії міської ради Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко повідомив, що в місті протягом 5 років більшість зупиночних комплексів буде приведена до єдиного формату. Це буде прозора зупинка європейського зразка, без вбудованого МАФу для торгівлі. Зупинки з торговими павільйонами лишаться лише на периферії міста - в деяких спальних районах.

Питання виділення коштів на нові зупинки було одним із найбільш дискусійних перед початком сесії. Група підприємців, які зараз орендують землю під цими комплексами, просили не закладати гроші на оновлення в бюджеті міста та не чіпати їхні торгівельні павільйони. Натомість, інші чернігівці під час сесії закликали міського голову та депутатів прибрати потворні МАФи, в яких торгують цигарками та пивом на зупинках громадського транспорту.

Міський голова запропонував представникам бізнесу, які являються сьогодні власниками цих МАФів, самостійно визначати щороку до 100 місць, де будуть встановлюватися нові зупинки та передавати їх на розгляд міській владі. Таким чином, за словами міського голови, це демократичний механізм, адже саме підприємці визначатимуть нові місця для зупинок та зможуть прибрати свої комплекси з вулиць міста поступово, протягом 3-5 років.

- Ця пропозиція демократична за формою і справедлива за часом. Але й дискусії, чи залишати торгівлю цигарками та пивом біля шкіл, у центрі міста та в кіосках потворних архітектурних форм, які псують зовнішній вигляд 1300-річного Чернігова, не може бути, - підкреслив міський голова. - Я за компроміси, але не треба маніпулювати думкою громади та блокувати розвиток міста, - сказав Владислав Атрошенко.

У місті Чернігові знаходиться 458 місць, де зупиняється громадський транспорт. З них приблизно на 150 розташовуються павільйони для торгівлі. Перші в місті дві нові зупинки громадського транспорту були встановлені в січні. Після вивчення думки громадян їх конструкція буде допрацьована. У бюджеті міста на 2017 рік на встановлення нових зупинок передбачено 9 млн 750 тис грн.

 




  

Прес-служба Чернігівської міської ради
 


Відео телеканалу "Дитинець" 

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!