Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
27 квітня 2018 р.

Проект рішення Чернігівської міської ради «Про заборону роздрібної торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами у тимчасових спорудах (зупинкових комплексах) розташованих на об’єктах транспортної інфраструктури у місті Чернігові»

Проект рішення Чернігівської міської ради «Про заборону роздрібної торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами у тимчасових спорудах (зупинкових комплексах) розташованих на об’єктах транспортної інфраструктури у місті Чернігові»

 

Керуючись статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частиною 2 статті 156 КУпАП, з метою зменшення шкідливого впливу споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів на мешканців міста Чернігова, міська рада вирішила: 

1. Заборонити роздрібну торгівлю пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами у тимчасових спорудах (зупинкових комплексах), розташованих на об’єктах транспортної інфраструктури у місті Чернігові. 

2. Суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність в тимчасових спорудах (зупинкових комплексах), розташованих на об’єктах транспортної інфраструктури привести свою діяльність у відповідність до вимог цього рішення. 

3. Головному управлінню Державної фіскальної служби у Чернігівській області (Барановський О. В.) рекомендувати : 

3.1. Провести моніторинг дотримання суб’єктами господарювання сфери роздрібної торгівлі алкогольними напоями, що здійснюють свою діяльність у тимчасових спорудах, ліцензійних умов та Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями, затверджених Постановою КМ України від 30.07.1996 № 854, та у разі необхідності вжити відповідних заходів реагування; 

3.2. Враховувати вимоги пункту 1 цього рішення при видачі та переоформленні ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами у місцях, визначених цим рішенням, як таких, де роздрібна торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами заборонена. 

4. Чернігівському відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Чернігівській області (Реберг В. К.) та комунальному підприємству «Муніципальна варта» Чернігівської міської ради (Хрустицький В. А.) посилити контроль та вживати заходи у межах компетенції до суб’єктів господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами у невизначених для цього місцях торгівлі. 

5. Прес-службі міської ради (Чусь Н. М.) забезпечити оприлюднення цього рішення згідно з чинним законодавством. 

6. Рішення набуває чинності з моменту його оприлюднення. 

7. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Ломако О.А. та постійну комісію з питань cоціально - економічного розвитку, підприємництва,  туризму  та  інвестиційної  діяльності  (Осіковська Н.С.).

 

 

Міський голова                                                                                                В. А. Атрошенко

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!