Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
20 червня 2019 р.

ПРОГРАМА розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2017-2018 роки

 ПРОГРАМА  розвитку туризму та промоції   міста Чернігова на 2017-2018 роки

Туризм стрімко розвивається протягом декількох десятиліть і на сьогодні став одним з найбільш швидко зростаючих секторів економіки в світі. Сучасний туризм тісно пов'язаний з глобалізацією і охоплює все більшу кількість нових дестинацій. Так з січня по вересень 2016 року 956 млн іноземних туристів здійснили свої подорожі світом (відповідно до останніх показників Барометра Всесвітньої туристичної організації). Це на 34 мільйонів більше, ніж у той же період 2015 року, збільшення відбулося на 4%. Така динаміка перетворила туризм в ключову рушійною силу соціально-економічного прогресу.

На сьогодні туризм є однією з провідних, високоприбуткових та найбільш динамічних галузей світового господарства. Саме томуСтратегією розвитку міста Чернігова на період до 2020 року (затвердженої рішенням міської ради № 14/VII-4 від 29 грудня 2016 року) туризм визначено одним з пріоритетних напрямків соціально-економічного розвитку міста.

Також, окремо була розроблена Стратегія розвитку туризму та промоції міста на 2017- 2021 роки (затверджена рішенням міської ради 14/VII-11 від 29 грудня 2016 року, яка і стала основою для написання Програми.

Специфічною рисою туристичної сфери є те, що вона поєднує в собі щонайменше 50 суміжних галузей: культуру, мистецтво, науку, освіту, спорт, готельне господарство, медицину, торгівлю, харчування, транспорт, зв'язок, фінанси, побут, будівництво тощо. Сучасна індустрія туризму – одна з найбільш швидко прогресуючих галузей світового господарства. Вплив туризму на економіку та імідж міста важко переоцінити, оскільки саме він робить великий внесок у зміцнення контактів і налагодження міжнародних зв’язків,  виступає вагомим фактором у зміцненні авторитету кожного окремого міста на міжнародній арені, створює імідж, формує національну гідність, стимулює розвиток гуманітарної сфери, міжнародного співробітництва, відродження культурної спадщини та традицій, залучає інвестиції, розвиває інфраструктуру тощо. Кожна країна, регіон, місто намагаються пропагувати та популяризувати свою туристичну привабливість.

Сьогодні обороти туристичного бізнесу дорівнюють або навіть перевершують обороти від експорту нафти, продуктів харчування або автомобілів. Туризм став одним з головних гравців у міжнародній торгівлі, і являє собою, в той же час, одне з основних джерел доходу для багатьох країн, що розвиваються. Це зростання йде рука об руку зі зростаючою диверсифікації і конкуренції серед напрямків.

Ці дані демонструють значний потенціал, на який може спиратися Чернігів, як туристична дестинація. У 2016 році Чернігів скористався наслідками фінансової децентралізації для покращення інфраструктури міста та підвищення його привабливості, що також послужило на користь туристичному сектору.

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!