Офіційний веб-портал
Чернігівської міської ради

Сайт працює у тестовому режимі. Попередня версія сайту
Знайти
25 лютого 2019 р.

Депутати погодили збільшення компенсації за пільгові перевезення по деяким маршрутам


Фото № 1

25 лютого на пленарному засіданні сесії Чернігівської міської ради внесені зміни до Програми «Компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2019-2021 роки».

Зміни передбачають збільшення розміру компенсації за пільгові перевезення на міських автобусних маршрутах на 576 тис. грн. Це зроблено для того, щоб цього року громадяни окремих пільгових категорій щочетверга могли добиратись до приміських дачних масивів безоплатно.

Як відомо, до прийняття цього рішення, на компенсацію втрат від перевезення пільгових категорій громадян в автомобільному транспорті було закладено 7,424 млн грн, що становило 43% від потреби. У 2018 році виникли ускладнення з організацією транспортного забезпечення пільгового проїзду мешканців до дачних масивів, оскільки дефіцит водіїв призвів до відмови перевізників від обслуговування дачних маршрутів та розриву відповідних договорів.

Щодо розрахунків, то на засіданні виконавчого комітету начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку міської ради Олександр Рижий доповів, що щорічно дачний сезон триває у середньому 6 місяців. Відповідно до нормативних розрахунків вартості надання послуги з перевезення автобусами середній розмір витрат на забезпечення планової кількості рейсів по напрямках до дачних масивів становить 26 тис. грн в день. Таким чином, необхідна сума на обслуговування пільгових перевезень щочетверга у 2019 році буде складати: 26 тис. грн * 4 четверга * 6 місяців = 624 тис. грн. У 2020-2021 роках розмір компенсації в автотранспорті прогнозується на рівні з 2019 роком. 

Довідково. Згідно з чинним законодавством пільгові перевезення пасажирів забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування. Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов'язані надати перевізникам, які здійснюють пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами, компенсацію відповідно до Закону.

Перелік автобусних маршрутів до приміських дачних масивів із пільговим проїздом буде затверджений у березні ц.р.

Читайте також: Нові пропозиції по пасажирському транспортному сполученню у Чернігові


Прес-служба Чернігівської міської ради

Анонси та оголошення

Онлайн трансляції
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Чернігів, купуй рідне!